Har jag tänkt rätt? LYSA Kapitalförvalting
Sök:

Har jag tänkt rätt? LYSA Kapitalförvalting

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Viktor

ställde för sedan frågan: Har jag tänkt rätt? LYSA Kapitalförvalting

Hejsan!
Jag är rätt ny på börsen och har precis öppnat två stycken ISK på LYSA Kapitalförvaltning.

Har valt att sätta en av dom på 60 % Aktier och 40% Räntefonder, tanken var att jag skulle skjuta in ganska mycket pengar här under minst 5 års tid för att sedan eventuellt ta ut för att bygga vidare på min pengamaskin med din ”Rika tillsammans-portfölj” när jag når upp till 200 000.

Det andra ISK är ämnat att bli ett Pensionssparkonto – 90% aktier 10% räntefonder.
(Är under 30 år) tycker du det låter som en rimlig balansering?

MVH

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För att förtydliga så menar jag självklart Aktiefonder och inte rena aktier!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    För pensionen så har du 30+ år att spara. Bort med ränterna. Kör 100% aktiefond. Så gör AP7 Såfa för dig i PPM om du inte valt något där.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-05 klockan 13:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.