Har Nordea valt bra fonder?
Sök:

Har Nordea valt bra fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anes Sabanovic

Den här artikeln publicerades 2017-07-12 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Har Nordea valt bra fonder?

Hej!

Jag har för flera år sedan pratade med min bankman om mitt sparande och vilka fonder vi skulle placera pengarna i, efter att ha pratat med många på olika forum så har jag fått nästan samma svar att mina fonder är för dyra för blygsamma resultat.

Jag har öppnat konto på Avanza och funderar på att flytta pengarna dit och börja nytt portfölj med räntor och aktiefonder till betydligt billigare pris.

  • Nordea Swedish Stars (ISK) – 1,40%
  • Nordea Stratega Ränta (ISK) – 0,65%
  • Nordea Stratega 10 (Fondkonto) – 0,95%
  • Nordea Global Dividend Fund (ISK) – 1,50%

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag kollade upp deras fonder och dina farhågor är korrekta ; De är dyra med medioker avkastning. Byt fonder om det finns möjlighet. Jag tror de flesta banker erbjuder indexfonder idag. Har de inget att erbjuda, flytta dina pengar till Avanza eller Nordnet och sammansätt en portfölj enligt Jans rekommendationer (t ex barnportföljen eller nybörjarportföljen, beroende på din sparhorisont).

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-12 klockan 15:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.