Har Shell och Preem Mastercard slopat sparräntan?
Sök:

Har Shell och Preem Mastercard slopat sparräntan?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Småspararen

ställde för sedan frågan: Har Shell och Preem Mastercard slopat sparräntan?

Förr kunde man spara upp till 15 000 kr på dessa mastercards och få ränta. Shell 2% och Preem ca 1,6%. Nu står ingen sådan info längre på hemsidan och när jag frågar kundtjänst får jag icke-svar.

Är det någon som vet om de slopat sin sparränta? Vet ju att de gjort en rad försämringar sista åren.

Det finns 7 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

icke-svar ?

Vad svarar kundtjänsten ?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Så här skrev kundtjänsten när jag mejlade in frågan om räntan

”Hej !

Vi har inte fått någon information om att sparräntan skall förändras.
Kan tyvärr inte lämna någon information om det kommer hända nästa år eller ej!”

Ytterst märkligt svar. Någon som vet mer hur Shell och Preem gör med sin sparränta framöver?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag fick svaret att inlåningsräntan på Shell MasterCard är oförändrad.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Då undrar man ju följaktligen varför inget av bolagen längre skyltar med sin ränta. Jag tror de planerar att slopa den inom en snar framtid. Vad tror ni andra?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, du kan ha rätt.
  Inlåningsräntan gäller året ut och sen tar man bort den…. kanske?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Håkan
 2. Vit pil

  Jag frågade om den skulle försvinna nästa år och de svarade nej, däremot skulle någon tankar att försvinna, men jag har ingen bil.

  En bra förändring på Shell är att man slipper hämta ut bonusen på stationen från 1 januari 2020, den kommer sättas in på kortet istället.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik Karlsson
 3. Vit pil

  Svaret från Shell: ”Ja det stämmer! En tillgodoränta på 2% på belopp upp till 15 000 kr kommer fortfarande finnas kvar. Du kan läsa om det på shells hemsida under betalningslösningar-shell kort- shell mastercard- frågor och svar.”

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik Karlsson

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om de slopar den måste de väl meddela oss som har sparade pengar på korten hoppas jag? Jag har 15 000 på Preem-kortet som jag inte använder för tillfället.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det står under faq på Shell:

Får jag tillgodoränta på kortet?
Ja, 2% sparränta på insatt belopp upp till 15 000 kr

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag såg det nu. Kanske de läst tråden här? Aja, bra om de behåller räntan. Den dag de slopar räntan, eller sänker den rejält, förlorar de mig som kund! Jag skaffade Shell enbart för att de erbjöd bra ränta och bra bonus (på den tiden 1% på allt inhandlat utom bensin). Nu har de halverat bonusen, vilket gör att kortet inte känns så förmånligt längre, och fått mig att tveka. Sänks räntan röstat jag med fötterna. Finns inget annat som är bra med kortet. Dessutom usel kundtjänst med lång telefonkö!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-28 klockan 10:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.