Har socialdemokraterna föreslagit en lösning på pensionen?
Sök:

Har socialdemokraterna föreslagit en lösning på pensionen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jimmy

ställde för sedan frågan: Har socialdemokraterna föreslagit en lösning på pensionen?

Nyligen gick ju socialdemokraterna ut med att höja arbetsgivaravgiften för att på sikt få upp pensionen till 70% av slutlönen. Är detta lösningen på pensionsfrågan som Jan har pratat om här på bloggen ett flertal gånger?

Vad är fördelarna/nackdelarna med detta?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om man bortser från frågan om företagen  ska belastas med ytterliggare pålagor,så blir frågan om politikerna kommer att öronmärka pengarna till just pensioner. Under alla dessa år kommer det uppstå ett antal kriser. Kommer politikerna då att låta dessa pengar vara eller beslag ta dessa till annat? Vi kommer ihåg Göran Perssons konfiskering av pensionspengarna på 90 talet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, tänk på att det är valår i år. Ett förändrat pensionssystem lär inte komma, om inte det sker genom en bred uppgörelse med många partier.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Väldigt bra fråga från Calle. Har politiker något sätt att öronmärka pengar så att de endast kan användas till pensionen? Och om så är fallet har sossarna gjort detta med dessa pengarna.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jimmy

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-06 klockan 10:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.