Hävstång på långsiktigt, passivt sparande
Sök:

Hävstång på långsiktigt, passivt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alexander

ställde för sedan frågan: Hävstång på långsiktigt, passivt sparande

Grundantagandet i varje passiv, långsiktig portfölj är ju att börsen går upp mer än den går ned (7-8% per år i snitt brukar det talas om). Givet att det antagandet stämmer, kan det då vara en bra idé att lägga en signifikant del av sitt sparande i börshandlade produkter med hävstång?

Det verkar ju fungera för AP7, så varför inte ta rygg på dem?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

I detta anlägg har Jan skrivit om sina tankar kring köp med hävstång. Summa sumarum: har man en tydlig strategi man noggrant följer kan det vara ett sätt att nå högre avkastning utan att ta högre risk. Var dock medveten om att banken kan komma att tvångssälja vid sänkningar i vissa fall!

Att öka avkastningen på en investering med hjälp av hävstång

 

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-16 klockan 12:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.