Tjäna extra pengar
Sök:

Tjäna extra pengar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av jesper

ställde för sedan frågan: Tjäna extra pengar

Hej!

Jag undrar om du har några tips hur man kan förtjäna lite extra pengar på nätet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej, intressant fråga.. Om frågan är så generell som den ställs så kanske jag kan ge några idéer på olika inkomstkällor med nätet som grund. Jag antar du menar ”tjäna” när du skriver ”förtjäna”, om inte kan du borste från mitt svar.

  • Många kreativa skapare säljer olika digitala produkter via olika marknadsplatser. Det kan vara allt från typsnitt, filter, musikjinglar, bilder osv.
  • En del väljer också att publicera e-böcker och digitala manualer på nätet. Dessa kan vara allt från skönlitterära böcker på flera hundra sidor till enklare checklistor eller guider för några enstaka kronor.
  • Ett mer tidskrävande jobb är att bygga upp en blogg eller hemsida som genererar såpass mycket trafik att du kan tjäna pengar på reklamintäkter, men min erfarenhet från bekanta som gör detta är att det är väldigt mycket jobba för väldigt lite pengar i slutändan, dessutom kommer belöningen efter lång tid, om ens då.
  • Crowdtesting börjar etablera sig och betyder att du testar olika mjukvaror eller andra digitala produkter och ger din feedback i form a bugrapporter eller liknande. Ersättningen är låg men om man har mycket tid att slå ihjäl kan det absolut vara en extra inkomstkälla som är platsoberoende. kolla ex. in testbirds.com
  • sälja online kurser har blivit en riktigt populär passiv inkomst som dessutom kan ger riktigt fina pengar om man är framgångsrik. Det verkar inte finnas några begränsningar alls i vilka ämnen som går att göra onlinekurser av och dem mest märkliga saker verkar folk vilja lära sig online. Kurserna kan antingen sälja på en marknadsplattform eller i egen regi. Detta kräver dock en initial arbetsinsats för att få kursen klar, men sedan rullar pengarna in.
  • Frilansa och sälja repotage/artiklar. Reser du mycket eller har en historia att dela med dig av. Underskatta inte möjligheten att skriva ihop en text med bild och försök sälja den till en tidning, onlinesida eller magasin. En artikel kan ge ca 3-5000:- om den publiceras.

Detta var några av sakerna jag själv kommit fram till kan vara en extra inkomstkälla på nätet.

Lycka till!

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-04 klockan 19:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.