Behålla Robur Technology-fond eller byta till en av portföljerna?
Sök:

Behålla Robur Technology-fond eller byta till en av portföljerna?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustav

ställde för sedan frågan: Behålla Robur Technology-fond eller byta till en av portföljerna?

Hej, Jag är 18år och har lite mera än 200 tusen på en Swedbank Robur Technology fond. ska jag sälja det och placera i någon av dina portföljer? Eller jag jag ha det kavar? Har tänkt att spara mer än 10 år framöver.Kanske en dum fråga men jag har inte fattat vad Avanza och Nordnet är kan man ha konto där samtidigt som på Swedbank?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Roburs teknikfond ska helst bara vara en liten extra krydda i din portfölj. Fallhöjden är extremt hög på den fonden. Hade jag varit du hade jag sålt det merparten av den och köpt en global indexfond för 85%, räntefond 10% och kanske ha kvar 5% Robur teknik.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Och ja, du kan ha konto på både hos Swedbank och Avanza och/eller Nordnet. Dessa är helt enkelt fondtorg du kan ha flera portföljer hos.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    John

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-08 klockan 19:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.