Hej undrar om jag dör vem ta över innehåll i ISK?
Sök:

Hej undrar om jag dör vem ta över innehåll i ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av ANDRIUS

ställde för sedan frågan: Hej undrar om jag dör vem ta över innehåll i ISK?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

 

Nordnet

”Om en kund som har en aktie- och fonddepå och/eller ett investeringssparkonto går bort tillhör innehavet dödsboet och dödsbodelägarna. När Nordnet får kännedom om dödsfall, antingen via anhörig eller våra veckovisa uppdateringar, skickar vi ut ett kontoutdrag per dödsdagen till dödsboadressen, som underlag vid upprättande av bouppteckning. ”

https://www.nordnet.se/kundservice/start/vid-dodsfall/aktie–och-fonddepa-och-investeringssparkonto.html

 

Avanza

Om ni är kund hos Avanza och dör kan ni kontakta kundservice för att beställa ett värdeintyg. ;)

https://www.avanza.se/kundservice/kundservice/fragor-svar/konto-avtal/dodsbo.html

 

Innehavet på ett investeringssparkonto tillfaller alltså dödsboet, det vill säga de vanliga arvingarna. Detta till skillnad från exempelvis (åtminstone vissa) tjänstepensioner där tillgångarna tillförs pensionskollektivet som en arvsvinst.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.