Hela familjen i samma kapitalförsäkring
Sök:

Hela familjen i samma kapitalförsäkring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av madelene

ställde för sedan frågan: Hela familjen i samma kapitalförsäkring

Hej Jan och alla andra läsare!

Vi funderar på att starta en ny kapitalförsäkring i Nordnet där hela familjen sparar varje månad. Detta skulle ge ett gemensamt sparande på ca 17 000 kr i månaden. Om man vill uppnå maximal ränta på ränta effekt måste ju detta vara bättre än att vi tre i vår familj sparar i olika försäkringar med exakt samma fonder och fördelning? Vi ser ett sparande på ca 17 år.

Vad är fördelen med detta?

Vad är nackdelen med detta?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

 

Om ni sparar i exakt samma fonder och fördelning blir resultatet detsamma oavsett om ni SPAR i 1, 3 eller 100 olika depåer.

 

Fördelar: Enklare att administrera en istället för tre fonder.

Nackdelar: Sämre kontroll över pengarna eftersom ni måste samsas i vems namn ni ska spara och ni behöver troligen ordna med fullmakter med mera. Nu vet jag inte vilka relationer ni har sinsemellan i familjen men tänk på att ni även måste vara överens om förmånstagarförordnade också.

 

Jag tycker att nackdelarna helt klart väger över här.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tillägg till mitt tidigare inlägg:

  I min familj har vi en gemensam kapitalförsäkringsdepå i Nordnet där vi lägger undan förhållandevis lite pengar varje månad och vi har ordnat med fullmakter och förmånstagarförordnandet.

  Därutöver har vi individuella depåer där vi själva sur och ställer =) I dessa depåer läget vi undan betydligt mer än i familjens depå.

  Så så har vi valt att lösa det hela.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christian Dingwell

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-17 klockan 08:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.