Hink sparande
Sök:

Hink sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

ställde för sedan frågan: Hink sparande

Jag är 37 år och började spara i fonder vid årsskiftet. Jag har 200 000 att investera.

Jag tänkte lägga 25% i bankkonto med insättningsgaranti (Instabank 1%) och 70% i aktiefonder och sedan max 5% som lekhink.

Vet att det inte följer 4 hinkar principen fullt ut. Men vill accelerera mitt sparande för att jag kommit igång med det lite sent. Så beredd att ta lite högre risk.

Obs vill spara i gröna fonder med minst 4/5 i morningstar glober.

Låter detta som en vettig idé?

Använder Lysa och Nordnet.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Per!

Så länge man själv känner att ens ekonomi är stabil och att ens sparande fungerar där du känner dig trygg så är det bara att köra på.
Just Fyra-Hinkar-Strategin är en modell för att visa hur man skulle kunna bygga upp sin ekonomi för att vara rustad för saker som kan dyka upp i livet.

Känner du dig trygg med hur du har det så kör på!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-04 klockan 04:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂