Historiskt oljeras
Sök:

Historiskt oljeras

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Leo

ställde för sedan frågan: Historiskt oljeras

Hej!

Oljepriset faller till lägstanivån någonsin.  Vilka ringar på vattnet tror ni att det kommer få på börsen dom närmaste månaderna?

kommer det falla tvärt som förra gången oljepriset rasade tror ni?

Nu är det ju historiska rekordlåga nivåer.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Negativa oljepriser alltså.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

OM börsen skulle falla med -50% till -70% till så hoppas och tror jag att de flesta av oss redan har tagit höjd för det i våra strategier och allokeringar.

Har man inte gjort det så kan det kanske bli svettigt ett tag framöver är jag rädd, och man kommer få lära sig en hård men värdefull läxa.

Det är bara att hålla i och åka med och fortsätta månadsspara.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Leo!

Detta med att oljepriset var negativt en dag handlade om en viss månads leveranser av olja, där oljelagren var fulla och inget behov av olja fanns då när kontrakten för maj månadens leveras skulle sluta handlas.
Ingen ville ha det och därför gick oljan till -38 dollar/fat.

Dagen efter så stod nästa månadens kontrakt i ca 20 dollar/fat och hade återhämtat stor del, samt att vi efter det har sett större uppgångar i oljan igen sedan de rekordlåga nivåerna.

Just att det va på minus under en dag kommer nog inte påverka något långsiktigt och oljan kommer fortsätta handlas normalt igen när väl ekonomierna kommer igång igen, detta är iaf vad jag tror!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-20 klockan 21:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.