Hitta ersättningsfonder
Sök:

Hitta ersättningsfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av D J

Den här artikeln publicerades 2017-11-06 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hitta ersättningsfonder

Har anlitat SEB private banking disktretionär förvaltning tidigare för företag,numera privat sedan två år. Jag överväger att placera själv fortsättningsvis.

Tre stycken fonder kommer att isåfall säljas då dessa inte fungerar med internethandel privat.

Har dock svårt att hitta fonder att ersätta dessa med då jag inte hittat någon bra nätsida som hittar fonder som någorlunda exakt motsvarar dom jag har.

Dessa är:

Brummer & Partners Multi-Strategy Acc

Nordkinn Fixed Income Macro Fund (Sek) D

Muzinich Short Duration HY Cl R Sek Acc

Har prövat med fondkollen.Funkar inte. Jag vill alltså kunna lägga in en fond och att sidan hittar motsvarande alternativ för mig, helt enkelt för att jag inte riktigt själv kan välja någon att jämföra med då jag inte vet vad det är jag har.

Alternativt om någon kan hjälpa mig med tips på ersättningsfonder till dessa ovan nämnda.

Helst inte nya Hedgefonder.

Viktigt att dessa nya fonder kan handlas genom SEB.

Och Ja, Jag vet att SEB inkl. deras s.k flyttjänstbara fonder är begränsade till antalet.En del av fondkapitalet kommer därför flyttas till nya fonder hos Avanza framöver.

Tacksam för tips och hjälp

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag kanske missförstår din fråga eller problematik, men du vill alltså hitta i princip samma fonder hos SEB som du har nuvarande för Brummer, Nordkinn, Muzinich fonder? Finns det något speciellt skäl till att du vill ha just dessa fonder? Jag kollade snabbt på Morningstar och dessa fonder är rätt dyra kombinerat med medioker avkastning. Jag vet inte vilken erfarenhet du har, men jag hade satsat på indexfonder istället.

Här kan du se SEB’s utbud av indexfonder av t ex svensk indexfond och global indexfond:

http://web.msse.se/SEB/SGF/quicktake.aspx?six=SEB-SVEINDEX

http://web.msse.se/SEB/SGF/quicktake.aspx?six=SEB-ETISKGILA

Båda har en förvaltningsavgift på ca 0,40%. SEB’s indexfonder är dyrare än genomsnittet men du kan ju även spara hos Avanza / Nordnet för en del av ditt kapital.

 

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej igen John

Och tack för ditt svar och för en fantastisk blogg.

Alltid svårt att kortfattat få fram vad man menar utan att det blir en för lång text.

Jag har haft företagets investeringar på SEB private banking disktretionär förvaltning tidigare sedan 2008.Detta p.g.a 5:25 regeln. Totalt c:a 20 st fonder som handlats/balanserats av SEB enl.

30% Sverige,30%Världen,20%Ränte,20%övrigt .

Om jag tar över själv SÄLJS fonderna jag nämner. Dessa är c:a 5%,5%,2% av totala värdet.

Denna summa placeras i Avanza.

Men för att kunna ombalansera det som finns kvar hos SEB måste jag kunna lista ut vad ovan nämda fonder är för något. Vad gäller: aktier,global,Sverige,tillväxt,ränte kort/lång,obligationer m.m.

Så att jag behåller samma balans som idag.

Det behöver inte vara SEB fonder.Jag kommer även åt en del andra fonder.Kolla SEB´s sida.

Hoppas det blir lite klarare vad jag vill ha hjälp med.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Enligt Morningstar är dessa : Hedge, dollarnoterade obligationer, fond i fonder…

Hm. Svår sits att försöka hitta nästan exakt samma fonder.

Sorry, jag kan tyvärr inte ge dig några tips alls här.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-06 klockan 12:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.