Hjälp är splittradFeedback på min portfölj
Sök:

Hjälp är splittradFeedback på min portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adam

ställde för sedan frågan: Hjälp är splittradFeedback på min portfölj

Hej behöver hjälp med fördelningen och gärna en kommentar varför jag ska ändra.

Jag har flyttat sparande från Avanza till Lysa enligt 4 hinkar principen och sparar där med fördelningen

Sparar 2000 kr/mån på Konto Aktie/ränta 65-35 %  (200 tusen kr) ,  Sparar 2000 kr/mån  på Konto 80/20 % (800 tusen kr) och Sparar 6000 kr/mån på Konto 100/0 (100 tusen kr) . Är nu 58 år och ska jobba ca 8-10 år till.

Jag kvar ett sparande (Leksparande) på Avanza som jag  också behöver hjälp med. Jag spar 300 kr på varje fond /mån nedan. Hur skulle ni göra med dessa fonder?  Behålla som de är eller minska ner? Ta bort helt? sätta pengarna på Lysa istället. Ändra fördelningen på Lysa?

Spiltan Aktiefond Investmentbolag 25000 kr

Swedbank Robur Östeuropafond 20000 kr

SEF – Kavaljer Investmentbolagsfond A 8000 kr

Pacific Precious A 17 000 kr

Handelsbanken Global Index Crit (A1 SEK) 6000 kr

Spiltan Globalfond Investmentbolag 13 000 kr

Länsförsäkringar Tillväxtmrkd Idxnära A  20 000 kr

Avanza Emerging Markets  5000 kr

SEB Sverige Indexfond 3000 kr

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det blir väl smidigare att hålla reda på på Lysa, men om du tycker det är skoj med fonderna så kan du lika gärna behålla dem. Det ser ut att vara fonder med låga avgifter, i alla fall de flesta.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Adam!

Lägg in dessa i din 100/0 portfölj på Lysa, då får du allt samlat och slipper hålla på själv med en lite portfölj?
Eller är det så att du vill ha en lekportfölj och hålla på själv, fortsätt med den isåfall!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-05 klockan 14:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂