Hjälp att hitta rätt fond
Sök:

Hjälp att hitta rätt fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erica Bonnevier

Den här artikeln publicerades 2017-07-25 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hjälp att hitta rätt fond

Jag har nyligen fyllt 20 och i och med det fick jag tillgång till de pengar som mina föräldrar sparat åt mig. Tanken är att jag ska placera dessa och jag har nu flyttat över pengarna till ett ISK-konto på Nordnet. Jag har börjat kolla runt lite på olika fonder men känner mig helt vilsen. Jag har, enligt flertalet undersökningar, genomsnittlig riskbenägenhet. De fonder jag hittat som passar min riskbenägenhet har tyvärr väldigt höga avgifter. Någon som har tips på några bra fonder för långsiktigt sparande, med medelhög risk som har låga avgifter? Tacksam för svar!

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Underbart att du vill investera de pengar dina föräldrar sparat åt dig! Istället för att festa upp dem och så vidare :)

Jag rekommenderar denna läsning för dig, ett sparande i Nybörjarportföljen som består av indexfonder och räntefonder :

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

Men kort och gott ; Investera i indexfonder (låg avgift och bättre avkastning än aktivt förvaltade fonder), räntefonder. Indexfonder ; 60% och räntefonder 40%. Denna portfölj har en sparhorisont på ca 5 år.

Vill du spara långsiktigt, kan du med fördel titta på Globala barnportföljen. Där är aktiefondernas andel 90% och räntefonder 10%.

Fonderna som rekommenderas är ungefär samma som för nybörjarportföljen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-25 klockan 08:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.