Hjälp att välja fördelning mellan aktier och räntor!
Sök:

Hjälp att välja fördelning mellan aktier och räntor!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mia

ställde för sedan frågan: Hjälp att välja fördelning mellan aktier och räntor!

Hej!

Jag ska välja nya fonder till min Tjänstepension och mitt privata pensionssparande i en Kapitalförsäkringsfond eftersom de fonder jag haft innan har för höga avgifter.

Jag är inspirerad av bloggen att välja en högre andel aktier men vet inte riktigt om jag vågar välja en 90 – 10 fördelning..

Tidshorisonten ligger på ca 35 år.

Om jag väljer enligt formatet Globala barnportföljen, ungefär när bör man ändra fördelningen till färre aktier och fler räntor? Jag antar att det vore klokt att dra ner på andelen aktier några år innan pengarna ska plockas ut. Vad är kutym?

Tack för en inspirerande blogg och podd!

Med vänlig hälsning, Mia

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hejsan Mia!

35 år är väldigt lång sikt, så Barnportföljen passar absolut. När det är 5-10 år tills du tar ut pengarna kan du vikta över mer till räntor. Detta för att det är just 5+ års sikt som aktiefonder rekommenderas!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-13 klockan 20:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.