Hjälp med aktiv eller passiv förvaltning?
Sök:

Hjälp med aktiv eller passiv förvaltning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Hjälp med aktiv eller passiv förvaltning?

Hej!

Jag har ett ISK konto som jag spara till pensionen på och undrar om aktiv eller passiv förvaltning är det bästa?. Jag är född i början av 90talet och har då långt till pensionen och blev då erbjuden Handelsbanken pension 90 både aktiv och passiv förvaltning men jag vet inte vad jag ska välja? Jag tycker den passiva har relativt bra avgift 0,5% men den aktiva tycker jag är alldeles för dyr 1,28% och dessutom presterar dom ungefär samma. Om någon skulle kunna ge mig ett råd om detta hade det vart bra och kanske till och med båda är dåliga men det är därför jag ställer frågan här till någon som kan detta bättre än jag.

 

Tack på förhand!

 

/Mikael

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Passiva fonder med låga avgifter slår i de allra flesta fall aktivt förvaltade med högre avgifter.

Sedan finns det andra fonder med ännu lägre avgift än 0,5 % också.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Mikael!

För att svara på din fråga så bör du välja passivt förvaltade fonden.

Däremot skulle jag föreslå att du öppnar ett konto hos Avanza eller Nordnet, sedan läser du några artiklar här på RikaTillsammans för att sedan göra din egna fondportfölj och inte vara beroende av en ”rådgivare” på en storbank.

Skickar med lite förslag på artiklar:

Har då några frågor på vägen, tveka inte att ställa dessa!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-22 klockan 16:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.