Hjälp med att börja spara!
Sök:

Hjälp med att börja spara!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sanna

ställde för sedan frågan: Hjälp med att börja spara!

Hej!

Jag har för tillfället ca 120 000 kr på mitt sparkonto hos min bank. Har ju förstått att det är jättedåligt att bara låta pengarna sitta där, så nu vill jag investera dom någonstans.

Jag har tänkt att flytta en summa som jag kan tänka mig att jag behöver använda det närmsta året, till tex resor, större köp etc, till ett sparkonto med insättningsgaranti hos Collector. Men jag vill investera ca 80 000 kr, frågan är hur och vart?

Jag är helt ny inom detta och vet typ inget om sparande, så ALLA tips är välkomna!! Alltså, hur sparar jag bäst en klump summa på 80 000 kr? Kommer även kunna månadsspara ca 3000, och har ingen direkt ”mål” med sparandet, men vill gärna kunna se en ökning inom 5-7 år, om ex lägenhetsköp skulle bli aktuellt.

Annars får pengarna gärna sitta orörda längre än så!

Tacksam för hjälp!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Sanna,

Grattis till en god ekonomisk situation. Jag skulle rekommendera följande artiklar.

Rent praktiskt brukar jag rekommendera att använda en fondrobot som LYSA (annonslänk), där kan du göra både en engångsinsättning, ett månadssparande och styra risken med hjälp av balansen mellan aktier och räntor.

Om jag dessutom får tala i egen sak, så skulle jag rekommendera att överväga deltagande i vår workshop som är designad för just det här.

Lycka till med ditt sparande!
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-08 klockan 20:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.