Hjälp med att strukturera upp en klumpsumma i olika portföljer
Sök:

Hjälp med att strukturera upp en klumpsumma i olika portföljer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jens

ställde för sedan frågan: Hjälp med att strukturera upp en klumpsumma i olika portföljer

Hej!

Jag har läst på om 4-hinkar strategin, men tycker att det blir lite övermäktigt att strukturera upp allt med alla olika tips på portföljer.

Jag har ca 400.000:- som ett kapital, där jag vill spara det enligt de rekommenderade portföljerna som finns, men vet ej hur mycket jag ska lägga in i respektive hink. Viktigaste är att jag har en del av mitt sparande ”öppet” och att bufferten ska vara relativt öppen så jag lätt kan ta ut pengar om det skulle behövas. Resten av mitt sparade kapital vill jag förhoppningsvis kunna växa på sikt.

Skulle vara oerhört tacksam om någon ville komma med ett tips på hur mycket jag bör lägga in i buffert hink, passiv hink, mellanriskhink & lekhink enligt ett belopp på 400.000:-

Jag är 32 år, egenföretagare som bor med sambo och 1 barn.

 

Mvh

Jens

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jens!

I artikeln ”Fyra-Hinkar-Strategin” så finns ett räkneexempel som du kan implementera på din egna ekonomi.

Just bufferten i den modellen är för det du pratar om, pengar som du snabbt ska komma åt när du behöver dessa, så sparkonto med ränta och insättningsgaranti passar bäst för dom!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-16 klockan 13:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.