Hjälp med fondfördelning
Sök:

Hjälp med fondfördelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Petter Brandlöv

ställde för sedan frågan: Hjälp med fondfördelning

Hejsan!Jag undrar ifall det är smart att behålla ägandet av Spiltan aktiefond investmentbolag? Finns det någon liknande fond som är att föredra? Följande fonder ingår i min portfölj – ett sparande på längre sikt om cirka 10 år:AMF räntefond långSpiltan aktiefond investmentbolagSpiltan räntefond SverigeDNB global indeksSpiltan aktiefond DalarnaAvanza ZeroTacksam för hjälp! Vänliga hälsningarPetter Brandlöv

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej! Jag började med att göra en översyn av de fonder du skrivit här.

AMF Räntefond Lång
Spiltan räntefond Sverige
=Två räntefonder

Spiltan aktiefond investmentbolag
Spiltan aktiefond Dalarna
Avanza Zero
=Tre Sverigefonder

DNB global indeks
=en globalfond

Spiltan Aktiefond Investmentbolag har varit på listan över bästa Sverigefonderna ett tag, även i år på denna blogg. Andra fonder på den listan är t.ex. SEB Sverige Indexfond,  XACT OMXSB ETF och Didner och Gerge Aktiefond. Av de du radar upp är faktiskt Avanza Zero den jag skulle byta ut, den är lite överskattad. Den må vara gratis, men följer bara 30 bolag och har inte gått särskilt bra jämfört med sina konkurrenter. Spiltan Aktiefond Dalarna har en hög avgift och är aktivt förvaltad vilket inte brukar förespråkas på denna blogg, men det kanske du redan har koll på?

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tusen tack för ett så utförligt svar! Vilken fond skulle vara lämplig att byta ut Avanza Zero mot? Finns det något bättre alternativ än Spiltan aktiefond Dalarna?

  Vänliga hälsningar

  Petter Brandlöv

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Petter Brandlöv
 2. Vit pil

  Hej! Bästa Sverigefonderna 2018 enligt Jan är: Spiltan Aktiefond Investmentbolag, SEB Sverige Indexfond, XACT OMXSB ETF och Didner & Gerge Aktiefond.
  https://rikatillsammans.se/basta-fonderna-2018/

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Elin Agorelius

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-24 klockan 16:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.