Hjälp med fördelning av nybörjarportföljen
Sök:

Hjälp med fördelning av nybörjarportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Cina

ställde för sedan frågan: Hjälp med fördelning av nybörjarportföljen

Hej, jag har läst din blogg nu i några veckor och blir superinspirerad. Jag ska sätta in 200sek per månad enligt ditt förslag för nybörjarportföljen med 2 fonder. Du rekommenderar 60% aktiefonder och 40% räntefonder och där har jag en fråga. Kanske helt självklart men jag förstår inte. Jag måste köpa varje fond för minst 100sek enligt vad det stod på Avanza, men hur gör jag då fördelningen 60/40? I min värld blir det ju alltid 50% av summan (100sek) på vardera?

Tacksam för svar från en olärd framtida fondsparare:-)/Cina

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Framförallt grattis till att du kommer igång och sparar. Ja, i ditt fall blir det 50/50. Så jag skulle nog rekommendera att köra på det ett tag (eller skifta till 200 kr i globalfonden) och sedan några gånger om året sälja av och balansera om.

Lycka till med ditt sparande!

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-14 klockan 07:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.