Hjälp med hinkfördelning
Sök:

Hjälp med hinkfördelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linus

ställde för sedan frågan: Hjälp med hinkfördelning

Hej!

Jag är på G att sälja min bostadsrätt för att flytta till hyresrätt. Det innebär att jag får massa ”bostadspengar” över som jag inte vet när jag behöver igen. Beror på om/när jag vill köpa en bostadsrätt eller ett hus. Jag är 30 år gammal och undrar vad ni tycker om följande fördelning:

Bufferthinken
40.000 kr SBAB

Mellanriskhinken
600.000 kr 30/70-portfölj (boende)
200.000 kr 60/40-portfölj

Passiva hinken
90/10-portfölj (fyller på här framöver)

Är 30/70 en bra fördelning för bostadspengarna? 70% av 600k är ändå förmodligen mer än jag kommer behöva vid ett eventuellt framtida bostadsköp.

Borde jag redan nu flytta pengar från mellanriskhinken till passiva hinken, eller bara göra det framöver enligt förslaget ovan?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Linus!

Dom pengarna du kommer behöva din bostaden skulle jag ha låtit ligga kvar som dom är nu, resterande skulle du kunna flytta vidare till passiva hinken.

Använd gärna räkneexemplet som finns i artikeln ”Fyra-Hinkar-Strategi” för att veta hur mycket du skulle kunna ha i din mellanrisk, du har nog lite mycket just nu.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-15 klockan 16:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.