hjälp med skulder 7-8 år gamla
Sök:

hjälp med skulder 7-8 år gamla

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Michael Söderberg

ställde för sedan frågan: hjälp med skulder 7-8 år gamla

http://Hej Jan Jag har bara gamla skulder hos kronofogden och vissa är oss inkasso bolag som nu är 7-8 år gamla. Min tanke är försöka få dem avskriva skulderna då dom är i min värld preskriberade och att jag måste få en andra chans i livet för som det är nu så har jag en total ränteskuld på 13000kr /mån Som tickar och jag bor i en husvagn på en camping för jag får inge annat boende mitt liv känns som ett ekonomiskt fängelse straff min lön är på 15700kr i månaden och KFM drar 1600kr/ mån. Om Jag kan få det mesta av skulderna avskrivna pga preskription och det är enbart kvar min skuld hos banker så kan jag betala till bankerna sedan och ha mer utrymme då räntar kommer sjunka till 2500-3000kr i månaden. Det känns som man lever i en ond cirkel då räntan idag som är sabbar för mig att bli skuld fri och inkasso och KFM är ute efter bara trycka ner en mer och mer. Dom vill inte hjälpa mig ett dugg bara öka min skuld berg. Får jag ingen avskrivning pga lagens preskription så kan jag lika hjärna ta och försvinna från denna onda värld men jag hoppas på att det finns en andra chans i livet. Hur ska jag formulera mig om jag bara har gamla skulder från 7-8 år sedan. Jag läste lite på din blogg men hittade inget om bara gamla skulder. Kan du hjälpa mig med hur jag ska formulera mig eller har du andra tips. Jag måste göra detta själv för rådgivare på kommunen vände mig ryggen när jag tog upp ämnet om preskription så dem går jag inte tillbaka mer.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Låt mig vara brutalt uppriktig. Varje gång en långivare skickar ett nytt krav så börjar preskriptionstiden om på nytt. Dina förhoppningar att få vissa fordringar avskrivna  kommer därför inte att infrias.

Gör så här: Svälj stoltheten och gå tillbaka till konsumentrådgivaren. Säg ”Förlåt, jag hade fel om detta med preskription. Hjälp mig i stället att ansöka om skuldsanering.”

För att få skuldsanering måste skulderna vara tillräckligt höga. Skulderna får heller inte ha uppkommit genom brott, typ skulder till brottsoffer. Förhoppningsvis uppfyller du kriterierna för skuldsanering.

Lycka till!

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ingen lätt sits du har hamnat i. Det jobbigaste är att sväva i osäkerhet när man inte riktigt vet hur man ska gå vidare. Det kan suga otroligt mycket kraft och energi. I ett sånt läge är det bra att försöka reda ut situationen, steg för steg, så gott det går. När man blivit klar med obesvarade frågor är det mycket lättare att ”gilla läget”.

Visste du att varje kommun är skyldig att erbjuda skuldrådgivning? (I mindre kommuner kan det vara grannkommunen.) Kan vara en bra idé att snacka med dem också. https://www.hallakonsument.se/kommunernas-konsumentverksamhet/

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Michael,

Du måste få hjälp med skuldsanering, det låter som det enda rätta. Jag kan inte sätta mig in i din situation, men jag förstår ändå att den känns väldigt jobbig.

Skuldsanering betyder, om jag minns rätt, i princip att du under fem år lever på existensminimum och efter den tiden tor jag samtliga skulder skrivs av.

Läs mer om det här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Skuldsanering

Stort lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-19 klockan 15:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.