Hjälp!! Pensionsspara privat eller i mitt AB?
Sök:

Hjälp!! Pensionsspara privat eller i mitt AB?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Julia

ställde för sedan frågan: Hjälp!! Pensionsspara privat eller i mitt AB?

Nu är det dags att ta tag i pensionssparandet på allvar och jag behöver era råd! Jag driver eget AB sedan något år tillbaka. Innan dess var jag anställd med tjänstepension. På grund av föräldraledighet, deltidsarbete och utlandsvistelser är min pensionsprognos rätt kass… Jag har 25-30 år kvar till pensioneringen. I mitt AB tar jag ut lön under brytpunkten för statlig skatt och någon utdelning finns det tyvärr inget utrymme för.

Frågan är: Ska jag pensionsspara privat eller ska jag pensionsspara via företaget? Om jag pensionssparar via företaget så måste det ju betala särskild löneskatt på 24,26%. En annan fördel med att bara spara privat är att jag får göra avdrag på upp till 35% av lönen i min inkomstdeklaration. Hur ska jag tänka?

Stort tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lyssna på avanzapodden

https://m.soundcloud.com/avanzapodden/episod-145-nastan-allt-du-behover-veta-om-tjanstepension-som-egenforetagare

 

Minns inte exakt vad de sa. Men ta ut lön upp till brytgränsen för att få full allmänn pension. Sen spara i isk.

Tror inte det fanns några speciella fördelar med att spara i AB

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Rätt. Den allmänna löneskatten på 24.26 procent får man ingen nytta av.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-28 klockan 12:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.