Hjälpa släkting att få ordning på ekonomin
Sök:

Hjälpa släkting att få ordning på ekonomin

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Hjälpa släkting att få ordning på ekonomin

Hejsan. Min mammas man gick nyligen bort. De hade ett särkullsbarn som nu ska ha ut 25% av allt. Någonstans mellan 5-600tkr. En del av detta är sparar pengar som ligger på totalt 14!! Olika konton med allt från fonder till e-sparkonto.

mitt råd till mamma är att låna upp huset på summan som ska betalas ut med tanken att hon behöver ha kontanter som inte är bundna i huset.

min tanke är att samla allt sparande hos lysa alternativt att buffert står utanför lysa. Men vilken fördelning vet jag inte. Mamma är snart 60år.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-28 klockan 13:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.