Höga förvaltningsavgifter
Sök:

Höga förvaltningsavgifter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hanna

ställde för sedan frågan: Höga förvaltningsavgifter

Hej! Mina föräldrar har sparat åt mig sedan jag var liten i olika fonder på Swedbank. Förvaltningsavgiften i de fonderna är mellan 1,25-1,8%. Detta är högt i förhållande till de fonder jag själv sparat i de senaste åren som ligger mellan 0,2-0,4.

Nu är min fråga, bör jag sälja av fonderna jag haft på Swedbank för att istället investera i billigare fonder på Avanza där jag har mitt övriga sparande?(kommer inte behöva röra pengarna på 5-10 år).

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja. Det enda man bör kolla upp är eventuella skatteeffekter, men i form av byte fond-till-fond. Ja.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för snabbt svar! Är medveten om att det kommer bli mycket pengar i skatt då summan blivit ganska stor under alla år. Men är det ändå värt det?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Hanna
 2. Vit pil

  Här har du en kalkylator där du kan räkna ut utfallet själv om det är värt det eller ej! :)

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för snabbt svar! Är medveten om att jag kommer behöva betala mycket skatt då summan har blivit ganska stor, men är det ändå värt det?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-09 klockan 13:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.