Högrisk-portfölj på 100 000kr • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Högrisk-portfölj på 100 000kr

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Michael

Michael ställde följande fråga för 12 månader sedan:

Hej,

Jag har 200 000 från mitt sparkonto som jag tänkt placera, men är helt ny på det här med placeringar. Jag har skapat ett ISK konto på Nordnet. 100 000kr tänker jag lägga i nybörjarportföljen, bara kopiera innehållet rakt av. Sen har jag 100 000kr som jag är villig att placera med en mycket högre risk, för att försöka få en mycket större avkastning. Hur skulle ni göra om ni hade denna möjlighet? Jag har inga problem med att lägga ner en timmes arbete dagligen för att maximera avkastningen.

mvh

Micke

 

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

Jan Bolmeson svarade på frågan för 11 månader sedan

Det här är ju tyvärr fel blogg för högrisk investeringar då jag är mer av åsikten investera tryggt och försiktigt där man har oddsen på sin sida. När jag vill öka risken så brukar jag snarare belåna den portföljen som jag redan har. I många fall har det visat sig vara en bättre strategi historiskt än att gå på högrisk placeringar. Problemet med de är att du kan vinna många gånger, men det räcker att förlora en gång.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Isak svarade på frågan för 11 månader sedan

Det finns många vägar till Rom! Om du inte har koll på aktier hade jag inte börjat spela med 100.000:-. Personligen hade jag spenderat den timmen och läst allt om aktier tills den dagen jag känner mig redo, köra indexfonder och 10% på det du tror. Grejen med indexfonder är att de slår de flesta investerarna i det långs loppet, det finns en och annan buffert eller dalio så vill du se om du har det, testa!

Om man vet vad man gör finns det ingen risk ;)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]