Högt eget kapital och likviditet i AB
Sök:

Högt eget kapital och likviditet i AB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kamrat

ställde för sedan frågan: Högt eget kapital och likviditet i AB

Hej,Jag är enmansföretagare (AB) och har idag en likviditet på drygt 2,5 MSEK. Jag bedömer attt jag inte kommer att behöva den sparade likviditeten för utgifter de närmaste fem åren och tänkte istället investera den. Jag har en ISK privat på Lysa som ligger på 70/30 risknivå så det speglar ungefär min riskbenägenhet även när det gäller likviditeten i företaget.Tacksam för tips på hur jag kan investera denna likviditet på bästa sätt.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du vill investera genom bolaget så skulle jag säga att en KF i bolagets namn funkar väldigt bra, sedan kan du lägga dig själv som förvaltare och du ser då kontot när du loggar in på din privata sida på t.ex Avanza.

Däremot så finns inte KF på Lysa så får bli Avanza eller Nordnet för detta förslaget!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-23 klockan 22:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂