Höj moms sänk skatten
Sök:

Höj moms sänk skatten

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Höj moms sänk skatten

Detta kanske är en politisk fråga egentligen så jag satte den som offtopic.

Varför sänker inte politikerna skatten och höjer momsen? Borde inte det ge ett bättre utslag. Alla får betala lika mycket mer i förhållande till inkomst.

Jag förutsätter att de som tjänar mer köper dyrare saker. Ex BMW istället för Dacia.

Eller är det så enkelt att de är rädda att höjd moms skulle skicka signaler om att en inte borde handla?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lättare sagt än gjort. Ekonomin går framåt när man byter tjänster och varor mellan varandra. Om man gör köp dyrare så sker detta sällan och mindre pengar i omlopp. I och med Onlineshopping så kan man köpa saker från utlandet och då försvinner pengar från Sverige. Det är inte bra.

Rika människor tenderar att fortsätta köra sin volvo men spara / investera pengar istället. Så de blir utanför marknaden.

Den optimala människan för staten sätter sprätt på varje krona som hen har.

Detta är en svår balansgång.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Och sedan blir det svårare för staten att räkna på inkomster till kassan. Alla måste jobba men behöver inte konsumera.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Philip

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-29 klockan 13:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.