Höja risken nu
Sök:

Höja risken nu

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Höja risken nu

Varför är det bra att höja risken i en portfölj nu och hur länge är det bra att göra det? Jag har en 90/10, 60/40 och en 20/80 på lysa.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Varför man pratar om att ev. höja risken eller öka månadssparandet handlar om att man tycker marknaden är billigt värderad. Speciellt när börsen fallit -30% i år. (Börsen har ju dock återhämtat sig en del)

Det skall dock sägas att om man ökar sin risk genom att tex. höja andelen aktier från 60/40 till 70/30 att man då också bör ha ett års längre sparhorisont. Så det är inte säkert att det är för alla. Kan ju vara så att du har ett målsparande där du tänker använda pengarna om 5-6 år.

Det skulle då kanske kunna vara ett alternativ att öka sitt månadssparande om man har råd med det och har strukturerat sin ekonomi på ett robust sätt enligt 4-hinkars principen, vilket du verka ha.

Annars om detta inte är möjligt eller om man inte vill så fortsätter du spara som vanligt!

Mvh Tobias R

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Tobias!

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Camilla

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-12 klockan 08:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.