Höja upp bostadslån som insats
Sök:

Höja upp bostadslån som insats

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anonym

ställde för sedan frågan: Höja upp bostadslån som insats

Hej, är intresserad av att köpa en fastighet.

Bor i radhus i Stockholm som stadigt ökat i värde seden anskaffandet, belåningsgrad ca 60%.
Har utöver huset inget större kapital att slänga in i en ny fastighet.

Hur ser bankerna på att höja belåningen i radhuset för att lägga kontantinsats , medan jag tecknar nya lån för den nya fastigheten?

Tänker mig kanske en total belåningsgrad på 80% för båda fastigheterna, trots att den nya fastigheten enbart är finansierad med lånade pengar, fast med radhuset som säkerhet. Sen är det väl upp till banken vilken belåningsgrad som är okej.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du får nog helt enkelt fråga din bank. Men det beror nog på din/familjens övriga ekonomi, inkomster etc. om de går med på det. Du kan ju göra en överslagsberäkning själv på t.ex. SBABs hemsida:
https://www.sbab.se/1/privat/Lana/bolan/rakna_pa_ditt_bolan/sa_mycket_kan_du_lana.html#/views/kalkyl1

Där du lägger in värdet på båda fastigheterna, din inkomst och kontanter som motsvarar 80% belåning. Då får du en fingervisning, men det är i slutändan upp till varje enskild bank att bevilja eller ett lån.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-10 klockan 10:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Innehållet, åsikter och slutsatser på denna hemsida är INTE att betrakta som finansiell rådgivning. Jag rekommenderar alltid att ta kontakt med en licensierad oberoende finansiell rådgivare. Kontakta mig om du vill ha förslag. RikaTillsammans AB åtar sig inget ansvar för eventuella förluster, kostnader eller andra konsekvenser som kan uppstå i och med handlingar eller åtgärder som vidtas baserat på innehållet på webbplatsen. Att investera i finansiella instrument, värdepapper och fonder innebär alltid en risk. Instrumenten kan såväl öka som minska i värde, även till följd av förändringar i valutakursen. Det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. När du använder en länk som är markerad som (annonslänk) utgår en förmedlingsprovision till oss. Läs mer i vår annonspolicy. Här finner du fullständiga villkor för användning av webbplatsen.

Copyright för texter och innehåll © 2007-2020 RikaTillsammans AB / Jan Bolmeson | Om RikaTillsammans

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.