Höja upp bostadslån som insats
Sök:

Höja upp bostadslån som insats

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anonym

ställde för sedan frågan: Höja upp bostadslån som insats

Hej, är intresserad av att köpa en fastighet.

Bor i radhus i Stockholm som stadigt ökat i värde seden anskaffandet, belåningsgrad ca 60%.
Har utöver huset inget större kapital att slänga in i en ny fastighet.

Hur ser bankerna på att höja belåningen i radhuset för att lägga kontantinsats , medan jag tecknar nya lån för den nya fastigheten?

Tänker mig kanske en total belåningsgrad på 80% för båda fastigheterna, trots att den nya fastigheten enbart är finansierad med lånade pengar, fast med radhuset som säkerhet. Sen är det väl upp till banken vilken belåningsgrad som är okej.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du får nog helt enkelt fråga din bank. Men det beror nog på din/familjens övriga ekonomi, inkomster etc. om de går med på det. Du kan ju göra en överslagsberäkning själv på t.ex. SBABs hemsida:
https://www.sbab.se/1/privat/Lana/bolan/rakna_pa_ditt_bolan/sa_mycket_kan_du_lana.html#/views/kalkyl1

Där du lägger in värdet på båda fastigheterna, din inkomst och kontanter som motsvarar 80% belåning. Då får du en fingervisning, men det är i slutändan upp till varje enskild bank att bevilja eller ett lån.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Innehållet på denna hemsida är INTE att betrakta som finansiell rådgivning. Jag rekommenderar alltid att ta kontakt med en certifierad oberoende finansiell rådgivare. RikaTillsammans AB är aldrig part i en transaktion med dig som läsare, åtar sig inget ansvar för eventuella förluster, kostnader eller andra konsekvenser som kan uppstå i och med handlingar eller åtgärder som vidtas baserat på innehållet på webbplatsen. Kom ihåg att investera i finansiella instrument alltid innebär en risk. Instrumenten kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. När du använder en länk som är markerad som (annonslänk) utgår en förmedlingsprovision till oss. Läs mer i vår annonspolicy. Här finner du fullständiga villkor för användning av webbplatsen.

Copyright för texter och innehåll © 2007-2019 RikaTillsammans AB / Jan Bolmeson | Om RikaTillsammans

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.