Höjd avgift - Handelsbanken Gl Småbolag Ind Cri A1 SEK
Sök:

Höjd avgift – Handelsbanken Gl Småbolag Ind Cri A1 SEK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linus

ställde för sedan frågan: Höjd avgift – Handelsbanken Gl Småbolag Ind Cri A1 SEK

Hej,

Jag lade nyligen märke till att Handelsbanken Gl SMåbolag Ind Cri A1 SEK höjde förvaltningsavgiften. Från 0,6% till 0,71%. Lite väl köttig avgift nu. Inte riktigt i linje med ”billig och bred index”.

Finns dessvärre ingen annan (likvärdig) för global småbolag (om räknar bort ETF). Hur tänker ni andra kring detta? Är denna typen av höjning vanlig och något som går ner tillbaka eller ska man börja se över att inte forts med sparande i denna typen av index, utan istället vänta tills det finns bättre (billigare, brett) alternativ?

Mvh,
Linus

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag håller helt med. För jävla hög avgift.

men sen botten 23e mars har den faktiskt hämtat sig bättre än tex LF global.

Den har stigit va 22% från botten mot LF som bara har stigit ca 16% än så länge.

Så jag kommer fortsätta betta på småbolagseffekten.

88% LF global + 12% HB gl småbolag så har du en totalt kostnad på 0,28% och en portfölj som är bättre än enbart 100% LF global

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vart läser du detta? Vad jag kan se så är förvaltningsavgiften fortfarande kvar på 0,6%. 0,71% är totalavgiften (förvaltning + transaktionskostnad) vilket är i linje med vad jag sett förut. Den varierar lite med tiden. Men i regel går transaktionskostnaderna ner när storleken på fonden ökar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som A skriver så har dom säkert bara börja redovisa totalavgiften istället för förvaltningsavgiften.
  Bra att fonder börjar göra det.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-28 klockan 18:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.