Höjning av avgiften per träd i Better Globe i september - Värt att investera ändå?
Sök:

Höjning av avgiften per träd i Better Globe i september – Värt att investera ändå?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emelie

ställde för sedan frågan: Höjning av avgiften per träd i Better Globe i september – Värt att investera ändå?

Hej!

I september (om jag inte minns fel) så höjs avgiften per träd i Better Globe till 20 Euro per träd men avkastningen kommer baseras på den tidigare dvs. när kostnaden per träd låg på 17 Euro.

Förstår att de måste höja avgiften efter såhär många år för att kunna täcka ökande kostnader. Frågan är om det fortfarande är en bra affär att investera i träd. Min känsla är att det är det men vill höra lite vad ni andra tycker.

Mvh,

Emelie

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

När ett misstänkt/kritiserat ponziupplägg börjar höja  avgiften pga ökade kostnader (=andra vill/ska ha ut sina pengar och pengar saknas) vet man att det sedan länge är dags att lämna skeppet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Speciellt eftersom i dagsläget inflödet av nytt kapital garanterat har sinat.

  Bernie Madoffs stora Ponzi föll i 2008 krisen. Nu har Better Globe fördelen att folk inte kan ta ut pengar, men om inflödet sinar skapar det också problem. Speciellt om man redan spenderat vad som finns på annat.

  Läkarmissionen kan för övrigt plantera 15 träd för 50kr. Jag har inte förstått Better Globes 170 kr per träd kalkyl, och nu höjs det? :D

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-25 klockan 00:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.