Holdingbolags kapital
Sök:

Holdingbolags kapital

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alex

ställde för sedan frågan: Holdingbolags kapital

Hej,

Har sålt företaget och har 6.500.000 i holdingbolaget. Har även cirka 2.500.000 i privat sparande. Har inte investerat något hittills och undrar om man kan få några tips vad görs med pengarna. Pengarna i holdingbolag kommer jag att ha liggande i 5 år och därefter plocka ut pengarna med 25 % skatt.

vilken portfölj ska man välja eftersom jag kommer att sätta in större summa på en gång. ?

Alex

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle rekommendera följande artiklar:

 1. Läs genom Fyra-hinkar-strategin-artikeln ordentligt. Den fungerar även för företag.
 2. Därefter kan du placera enligt portföljerna från låg- till högrisk
 3. Angående att placera allt på en gång eller sprida ut över tid

Om du känner dig osäker och inte har erfarenhet av värdepappersplaceringar så skulle jag vid det beloppet rekommendera att ha en oberoende finansiell rådgivare. Inte för att de kommer säga något annat än ovan, men för att hålla dig i handen – för en 10 % nedgång kommer innebära 900 000 kr i nedgång och det är inget kul. Deras jobb kommer således mest att vara att hålla dig i handen.

Jag har en jag kan rekommendera som gör initiala jobbet för fastpris och sedan är det upp till er att bestämma. Mejla mig på janATrikatillsammans.se för en sammankoppling.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack,

  Läser igenom allt alla artiklar.

  Hälsningar
  Alex

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Alex

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-21 klockan 13:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.