HSB Bosparpoäng vid använding av förtur
Sök:

HSB Bosparpoäng vid använding av förtur

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Ohlsson

ställde för sedan frågan: HSB Bosparpoäng vid använding av förtur

När du fått förtur och tecknat ett bindande avtal för en av HSBs nyproducerade bostäder eller en
av HSBs hyresrätter startar dina bosparpoäng om från noll för den förtur du använt. Om
sparandet finns kvar på bosparkontot omvandlas det från poänggrundande belopp till ett
överskottssparande för den förtur du använt.
Bosparpoäng och poänggrundande belopp för den förtur du inte använt är oförändrade. Om du
fortsätter att bospara efter att du använt din förtur till en bostad eller har ett överskottssparande
får du nya bosparpoäng. Det innebär att du kan ha olika många bosparpoäng för turordning till
nyproducerad bostad och till hyresrätt. https://www.hsb.se/globalassets/centralt-innehall/media/blanketter-bospar/hsbs-bosparregler-fran-1-januari-2020.pdf

Hej, tänkte höra om appropå den artikel Jan publicerade i förra veckan, då jag själv har bostadssparande hos HSB. Jag har bosparat i  några år och har några hundra poäng men jag har funderat kring hur det funkar om man väl skulle bruka förturen. Jag har har förstått det som att poängen nollställs men nollställs alla poäng eller bara dem som ”behövs för att vara först i kön”. Skulle kännas kass om man sparat 500 poäng och brukar förturen på en lägenhet som endast krävde 250 poäng. Jag har sökt runt men jag blir inte klokare, så om någon kan förklara hur det fungerar så vore jag tacksam!

//Fredrik

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-11 klockan 15:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.