Hur använda nettoinkomsten
Sök:

Hur använda nettoinkomsten

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hanna

ställde för sedan frågan: Hur använda nettoinkomsten

Hej, jag heter Hanna och läser ofta dina inlägg pâ rika tillsammans. Jag är inte sâ säker pâ att kalkylera men vill bli bättre vad gäller fastighetsinvesteringar. Därför försöker jag lära mig av dina inlägg.

Jag har ett hus som är värderat av fastighetsmäklare till 600,000kr. Jag har lân pâ 300,000kr pâ detta. Jag har ett till hus värderat till 1,200,000kr. Jag har lân pâ 400,000kr pâ detta. Det första huset hyr jag ut heltid och nettoinkomsten per âr är ca 45,000kr. Det andra hyr jag ut till turister och det genererar pâ ett âr ungefär samma ârliga nettoinkomst.

Hur tycker du jag skulle göra med nettoinkomsten per âr? Fâ dessa pengar att arbeta ocksâ? Just nu ”lever jag upp dem” sâ att säga. Ska jag sätta dem pâ ett konto med bra ränta ( isânnafall vilket?) eller ska jag betala av mina lân? Eller annan lösning? Kanske lâta dem vara en kontantinsats till en tredje investering?Att tillägga är kanske att mâlet är att kunna leva ekonomiskt fri om nâgra âr. Mycket tack för bra info som du delar med dig av och mycket tack pâ förhand om du har tid och vilja att kommentera mitt mail.

MvH Hanna

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Hanna!

Jag skulle säga att det beror på vad du har för mål med just dina investeringar.

Vill du ha fler fastigheter i framtiden så borde du absolut spara undan pengarna på något vis, antingen där du får ränta eller investera dessa pengar på lite längre sikt i aktiefonder beroende på vilken tidshorisont nästa fastighetsköp ligger på.

Men för att använda dessa fastigheter till din ekonomiska fördel så borde du iaf spara undan intäkterna eller amortera med dom, då bygger du iaf upp en mer stabil ekonomisk situation som kan öppna många dörrar i framtiden!

Vet inte om detta svarar på din fråga men kanske hjälper dig lite att tänka vidare!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Hej! mycket tack för svar! mvh Hanna

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Hanna

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-04 klockan 23:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.