Hur är Max Mathiessen jmf med tex Nordnet?
Sök:

Hur är Max Mathiessen jmf med tex Nordnet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jennie

Den här artikeln publicerades 2017-05-03 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur är Max Mathiessen jmf med tex Nordnet?

Jag undrar hur Max Mathiessens tjänst maxfonder står sig i jämförelse med Nordnet el Avanza? Vad är skillnaderna?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag kan inte ens hitta information om fonderna och det brukar sällan vara något bra tecken. När jag kollade med kontakter så fick jag höra att en lösning hos MM ofta ligger på uppemot 2,5 % och vid sådana extrema summor så ger man ofta bort halva avkastningen i avgift. I min värld är det helt sjukt.

Jag avråder de flesta från att välja sådana lösningar. Tyvärr.

Du kan läsa lite på Avanzas blogg om MM.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har sedan länge haft en del av mitt sparande i maxfonder . När jag frågade dem nu, så säger ivf de att de inte tar ut några extra avgifter för det privata ”fondsparandet” och vad jag ser så är det samma avgift på fonderna där som hos tex Avanza. Har jag missat att kolla något?

  Det jag klurar på är om jag ska flytta den delen av fondsparandet eller låta det ligga kvar. Är i en kapitalförsäkring det ligger nu…

  Däremot tar de en viss % för förvaltningen av en gammal tjänstepension från tidigare bolag.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Sara T

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-03 klockan 10:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.