Hur balanserar jag upp min portfölj från "Gör ditt barn rikt" portföljen?
Sök:

Hur balanserar jag upp min portfölj från ”Gör ditt barn rikt” portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Libertad Mancini

ställde för sedan frågan: Hur balanserar jag upp min portfölj från ”Gör ditt barn rikt” portföljen?

Hej!

Efter att ha läst din bok ”Gör ditt barn rikt” skapade jag en KF (Kapital försäkring?) på Nordnet med månadsspar på 3000 kr. Detta gjorde jag 2017 sedan dess har jag inte förändrat något i portföljen. Jag har alltså aldrig balanserat upp den. Måste jag göra det? Har har positiv avkastning och är inte intresserad av att vara aktiv. Men kanske ska vara något mer aktiv? Och har även funderat på jämställdhet i inverteringarna. Har du tips på bra jämställda bolag att investera i som är bra att ha med i portföljen?

Vänliga hälsningar

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du inte vill vara aktiv så skulle jag rekommendera att flytta pengarna till en fondrobot som t.ex. Lysa (annonslänk), de gör ombalanseringar automatiskt och underlättar månadssparande och allt annat. När jag skrev boken Gör ditt barn rikt så fanns inte det alternativet.

Lycka till med ditt sparande!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-16 klockan 11:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.