Hur bestämmer jag "antal" och "kurs" när jag vil köpa Guld Ava på avanza?
Sök:

Hur bestämmer jag ”antal” och ”kurs” när jag vil köpa Guld Ava på avanza?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Wenke

ställde för sedan frågan: Hur bestämmer jag ”antal” och ”kurs” när jag vil köpa Guld Ava på avanza?

Jag försöker att ta med 10% guld i min ombalansering 2020 i min nybörjarportfölj. Köpet går till på ett annat sätt än mina andra aktier och fonder.

Jag vill köpa Guld Ava på Avanza.

Hur många andelar ska jag välja? Vilken kurs? Jag vill investera 10 000 kr.

Tack för hjälpen!

Mvh/

Wenke

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Den ligger runt 100:- styck så du behöver 100.

Precis som med aktier så köper man enligt sälj-priset i varje givet tillfälle. Det går alltid att sätta ett något lägre pris så hoppas det går igenom men man vet så nte klart inte om det blir avslut.

Bäst att handla innanför ”öppettiderna”. (8-20 vardagar?).

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Nu kan du köpa guld på samma sätt som på Nordnet. Produkter med råvaror som underliggande tillgång kallas för ETC:er (Exhange Traded Commodity), inte ETF:er (Exchange Traded Fund). Eftersom en ETF inte kan ha en enskild tillgång som innehav, benämns produkter som endast investerar i en råvara med ett eller få tillgångsslag som ETC:er. Eftersom en ETC rent legalt inte kan klassas som en ETF listar vi dessa produkter under certifikatlistan och inte i ETF:listan.

  I dagsläget har vi mig veterligen 4 st tillgängliga och fler på gång.

  Dessa är:

  Xtrackers Physical Gold Euro Hedged ETC

  Xtrackers Physical Gold (EUR) ETC

  Deutsche Boerse Commodities Xetra-Gold ETC

  Amundi Physical Gold ETC

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Wenke!

Eftersom detta är ett certifikat så är det banken som utfärdar certifikatet som ställer priset, detta pris ställs utifrån underliggandes värde vid just det givna tillfälle.

Så eftersom det är banken som ställer priset så får vi som köpare rätta oss i ledet och betala vad som står, men eftersom detta följer underliggande pris på tillgången (i detta fallet guld) så stämmer priset mot vad guld hade kostat att köpa fysiskt.

Som Kalle2 skrev ovan så får du köpa så många som går för just dom 10 000kr, ligger kursen på 100kr/styck så blir det 100st.

Lycka till!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag kollade MIFID/prospekt.  Guld Ava är ”close-ended” certifikatet.  2024-10-22 är sistadatum och sista handelsdag vilket innebär att du får kontanter oavsett priset går upp eller ner.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-09 klockan 16:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.