Hur bör jag investera mitt arv?
Sök:

Hur bör jag investera mitt arv?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl

ställde för sedan frågan: Hur bör jag investera mitt arv?

Hej Jan,

Jag heter Carl och min farmor kommer om några månader att sälja sitt hus och flytta till ett seniorboende. Min pappa gick bort för några år sedan så det är min bror och jag som kommer att få ärva en del utav den vinst hon får ut när hon säljer huset.
Hon räknar med att kunna få ut ca 4,5 milj och har tänkt att ge oss 1/3 var. Alltså 1,5 milj till mig, 1,5 till min bror och 1,5 milj åt hon själv. Jag har försökt att övertala henne om att istället för att ta ut pengarna, investera dem genom att köpa en ny fastighet i Stockholm så att hon på så sätt kan slippa vinstskatten men hon verkar tycka att det är för mycket jobb.
Jag är 29 år, min bror 28 och vi jobbar för närvarande som frilansande dansare runt om i Europa. Vi bor i Barcelona och har ingen som helst kunskap ang. investeringar etc. Jag har tänk att börja plugga på deltid, min flickvän vill ha barn om något år och jag har en dröm om att tillsammans med min bror och flickvän starta ett företag där vi hyr ut body/mind-terapeuter, baserat i Barcelona.
Nu undrar jag vad du skulle rekommendera mig och min bror att göra med de 3 milj vi kommer att få i arv? Jag skulle gärna slippa vinstskatten. Några tips? :)

Med vänlig hälsning,

Carl

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vinstskatten ”slipper” man väl inte undan för att man investerar i en ny bostad?

Jag sålde min lägenhet och gick 1 miljon + förra året. Köpte ett hus och hade två val. Betala 22% vinstskatt eller skjuta upp det och betala en schablonskatt på 0,5% på nästa års deklaration.

Valde att betala hela vinstskatten i slutändan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-21 klockan 08:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.