Hur bör man agera vid en ett börsras?
Sök:

Hur bör man agera vid en ett börsras?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av O

ställde för sedan frågan: Hur bör man agera vid en ett börsras?

Eftersom det är omöjligt att tima/förutspå marknaden undrar jag om ni ens gör något vid en börskrasch? Eller ska man bara låta det vara (dvs inte sälja)?

Är jätteny på det här med sparande och vill inte göra något misstag vid en börskrasch. Är det bästa att bara INTE GÖRA NÅT ALLS och möjligtvis köpa på sig mer om man har råd? Eller ska man agera på något speciellt sätt? Vad är mest optimalt att göra enligt forskning?

Sparar i indexfonder och aktier och ska spara i minst 10-15 år.

Bästa hjärthälsningar

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tänker definitivt inte sälja när en börskrasch inträffar. Det går ju emot regeln att man ska sälja dyrt och köpa billigt. Däremot kommer jag att köpa på mig mer under en börskrasch eftersom det är mycket billigare att köpa då!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Okidoki! Tack för att du svarade. Jag tänker ungefär likadant.

  Är där fler som tänker likadant?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  O
 2. Vit pil

  För att ha råd att köpa billiga aktiefonder vid en börskrasch så krävs det att man har pengar tillgängliga för det och inte har allt liggande i aktiefonder.

  Är tanken med de portföljer som beskrivs i denna blogg att man vid en börskrasch ska ta pengar från ränte-delen och investera i aktiefonder då?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan Andersson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-09 klockan 23:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.