Hur bör man fördela startkapitalet?
Sök:

Hur bör man fördela startkapitalet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emil

ställde för sedan frågan: Hur bör man fördela startkapitalet?

Hej!

Jag och min fru har efter 10 år tillsammans fått upp ögonen för det medvetna sparandet och vi har börjat följa denna blogg. Vi har bestämt oss att börja månadsspara i Indexfonder (vi har haft pengar i andra fonder samt på e-sparkonto) och vi har en liten fråga.

Efter att ha läst dina artiklar så funderar vi på att kopiera din Barnportfölj (då vi räknar med att spara minst 10 år), och närmare bestämt den med 7 fonder i. Vi tänker oss ett startkapital på 27000kr var och därefter 2000kr var i månadssparande fördelat på det sätt du beskriver i din artikel. Nu till min fråga: Är det en bra idé att fördela startkapitalet på samma sätt som månadssparandet? Alltså fördelningen med 30% i SPP, 30% i LF Global osv, vilket skulle innebära 8100kr i SPP och LF, 2700kr i Spiltan osv.

Mvh hyfsat unga fortfarande

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Ja det är en bra lösning att fördela startkapitalet enligt barnportföljens tillgångar och allokering.

Sen följer då månadssparandet i samma fördelning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-16 klockan 11:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.