Hur bör man spara pengarna i en räntefond?
Sök:

Hur bör man spara pengarna i en räntefond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Max

ställde för sedan frågan: Hur bör man spara pengarna i en räntefond?

Jan skriver i ett av sina inlägg ”Det bör dock noteras att spara pengar i en räntefond i ett investeringssparkonto inte är optimalt.”. Vad är det optimala?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tolkar det såhär:

Att investera i en portfölj bestående av en given del aktiefonder och en given del räntefonder är så att säga optimalt, alltså det är tanken att man ska göra så.

Att spara pengar 100% i en räntefond på ett ISK  med syfte till ekonomisk vardagsbuffert är fel. Den typen av buffert ska du ha på räntebärande konto där du snabbt och enkelt både kan sätta in och ta ut pengarna. De kan heller aldrig minska i värde. Jag favoriserar alltid SBAB även fast dera ränta inte är den bästa. Däremot tycker jag de är smidigast att hantera.

Varför är buffertsparande inräntefond på ISK dåligt?

Jo, du betalar en skatt som baseras på insättningar och kapital. Insättningar under varje kvartal summeras med det TOTALA värdet på din ISK i slutet av året (tror det är sista december). En räntefond är ju inte högavkstande direkt. Du kommer alltså får betala onödig skatt.

Hoppas du blev lite klokare.

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Exakt så menade jag, tack Fredrik för förtydligandet.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-19 klockan 16:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.