Hur deklarerar jag en vinst på mitt fysiska guld?
Sök:

Hur deklarerar jag en vinst på mitt fysiska guld?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan E.

Den här artikeln publicerades 2017-04-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur deklarerar jag en vinst på mitt fysiska guld?

Efter att du tipsat om Bullion Vault skaffade jag ett konto där jag investerat i guld och silver. Nu är det så att jag sålt lite av mitt guld med en vinst. Jag är lite osäker på hur jag ska göra nu med deklarationen för jag hittar inte så mycket information om hur man redovisar försäljning av fysiskt guld. Har du någon erfarenhet eller något tips i frågan? Tack på förhand!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mig veterligen så ska det beskattas som inkomst av kapital och då 30 procent på vinsten. 
Men jag skulle unna mig ett samtal till Skatteverkets kundtjänst. Det är bäst i Sverige påstår jag. Du når dem på 0771567567.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej! Guld räknas som kapitalplaceringsobjekt.

”Kapitalvinst är alltid skattepliktig till 100 procent. Innehavstiden har inte någon betydelse. Kapitalförlust är avdragsgill till 70 procent oavsett innehavstid.”

”Avyttring av kapitalplaceringsobjekt redovisar du på blankett K4 under avsnitt D.”

Se https://www.skatteverket.se/privat/skatter/vardepapper/andratillgangar.4.233f91f71260075abe8800099480.html

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-02 klockan 22:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.