Hur delta i emission (Uniträtter) i Vostok New Venture Global?
Sök:

Hur delta i emission (Uniträtter) i Vostok New Venture Global?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Chrille

ställde för sedan frågan: Hur delta i emission (Uniträtter) i Vostok New Venture Global?

Hej,

 

Jag är aktieägare i VNV Global och har fått möjlighet att delta i emission men vet inte hur jag ska gå tillväga. Jag har läst prospektet från VNV Global men blir inte klokare.

I min depå har jag 150 VNV Global aktier och jag har fått ett innehav som kallas VNV 2007UR och där har jag samma antal dvs 150 st.

Företrädesemissionen tilldelas 1:5 om jag har förstått det rätt.

Ska jag gå in och köpa 150st / 5 i posten VNV 2007UR? VNV 2007 UR handlas kring 3kr så det verkar gå att handla med unit-rätterna. Handel med uniträtter pågår till 22 juli.

Jag är novis och förstår inte hur det fungerar. Någon som har tid och vilja att hjälpa mig?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nuvarande aktieägare ska ha rätten om de fortfarande äger aktier den 6 juli 2020.   Det finns ett schema här:-

https://vnv.global/netcat_files/71/198/VNV_Press_release_re_rights_issue_eng_.pdf

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har läst prospektet men där framgår inte det praktiska. Vad gör jag med innehavet VNV 2007UR som har ploppat upp i depån? Ska jag sälja dessa?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Chrille
 2. Vit pil

  Som jag har förstått det efter att läst faktabladet, så betyder det att du fått 150 uniträtter (eftersom du ägde 150 aktier) och det ger dig rätt till att köpa 30 aktier á 55 SEK vid emissionen (150/5). Om du inte vill köpa några aktier, så kan du sälja dina 150 uniträtter (UR) över marknaden fram till 20 juli (om du inte säljer dem så försvinner värdet på dina UR).

  Räkneexempel för att köpa fler aktier vid nyemission: Om du handlar 5 stycken UR över marknaden för att kunna köpa ytterligare en aktie vid emissionen (2.6*5 = 13 SEK), blir ditt pris vid nyemission 55+13 = 68 SEK för den enstaka aktien, vilket är ungerfär vad aktien stängde vid igår.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  TFS

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-08 klockan 13:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.