Hur få ned bolåneräntan?
Sök:

Hur få ned bolåneräntan?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johansson

Den här artikeln publicerades 2017-07-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur få ned bolåneräntan?

Hej

Hur får jag ned den rörliga ränta utan att byta bank?

Den 1/8-17 är villkorsändringsdatum för mitt rörliga lån på 427.000kr (1,85%).                   Tidigare ränterabatt medförde en bindningstid på ett år, trots det var 3-mån rörligt jag bad om.

Jag vill helst inte binda mer än 3månader. Gillar friheten och möjligheten att kunna amortera mycket och snabbt om det behövs.

Min fråga är, hur får jag ned den rörliga ränta utan att byta bank?

Tacksam för tips

Mvh

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

1,85% är mycket högt!

Ställde du din bankman mot väggen när du upptäckte att hen band ditt lån i ett år istället för att ha det löpande? Fult av dem. Men det är inte ovanligt att muntliga överenskommelser ändras så att det senare på pappret gagnar dem istället för dig.

Kolla bankens snittränta för 3 mån rörlig. Utgå från den och säg att du vill ha en ränta som är under den, eftersom du blev, utan din vetskap, fast i ett helt år med en hög ränta tvärtemot vad du ville ha. Eftersom de har varit fula mot dig, ska du inte vara rädd för att hota med att flytta bank.

Sparar du hos dem för övrigt? Pension osv? Kolla i såna fall vilka priser de tar för produkterna.

Lurar de dig på din ränta kan du med största säkerhet vara viss om att de lurar dig på annat.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Belåningsgraden har en stor roll. Är belåningsgraden 85 procent är det väldigt mycket svårare att få rabatt, än om fastigheten är belånad till 75 procent eller lägre.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Jag brukar göra noggrann research med andra banker och sedan går jag till min egen och säger: ”Jag har blivit erbjuden X procent. Jag skulle gärna vilja stanna hos er, kan ni hjälpa mig med samma villkor?”

  Det brukar fungera i 9 fall av 10. :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Det här med ränterabatt är en djungel. Jag var jättenöjd med 60 punkter tills jag fick höra en kollega som hade 75 punkter rabatt. Nu är jag uppe i 90 punkter. Dvs nästan en hel procent. Med ett lån på 2000000kr är det nästan 20000kr/år. Visserligen ”bara” 14000kr om jag tar hänsyn till skattereduktionen.
  Det skulle vara intressant om vi på något sätt skulle kunna sammanställa vilka rabatter vi har JUST NU. För 10 år sedan var 45 punkter bra rabatt, idag verkar det finnas avsevärt större marginaler. Det är iof inte så konstigt då banken får låna till minusräntor idag (som jag förstår det)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Morgan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-13 klockan 21:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂