hur får jag bra och säker ränta på mitt sparande?
Sök:

hur får jag bra och säker ränta på mitt sparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elsa Magnuson

ställde för sedan frågan: hur får jag bra och säker ränta på mitt sparande?

Vi har sålt vår sommarstuga och fått några hundra tusen kronor över. Hur ska vi placera dom pengarna, så att dom ändå inte är helt omöjliga att ta ut ur? Alltså: vi vill inte FÖRLORA på att spara, och/men vi vill inte ta en massa risker, utan att det ska vara ett säkert sparande.

SAMMANFATTNING: Helst vill vi inte ha mindre ränta än inflationen, men är det omöjligt, om sparande samtidigt ska vara säkert och tryggt?

Undrar Elsa Magnuson

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Elsa!

Utan att ta någon som helst risk så kan man dessvärre inte slå inflationen just nu. Om du binder räntan kan du få någon procent, men då kan man inte ta ut pengarna närsomhelst heller.
Jan gjorde nyligen ett avsnitt med sammanfattning av bästa sparräntorna just nu: https://rikatillsammans.se/basta-sparrantan/

Räntefonder har mycket låg risk, men det är fortfarande en risk. Mer om räntefonder här: https://rikatillsammans.se/rantefonder/

Hälsningar
Elin Agorelius

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är antingen en korträntefond som Spiltan Räntefond Sverige eller ett bankkonto som gäller. Eller om ni har något annat lån som ni kan betala av. Amortering är också ett sparande.

Du kan läsa mer om räntefonder här: https://rikatillsammans.se/rantefonder/

Eftersom ni vill ha låg risk så ska ni undvika långa räntefonder och så kallade högräntefonder.

I dagsläget är det nog svårt att få säker ränta som matchar inflationen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-21 klockan 11:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.