Hur får jag NER värdet på fonderna?
Sök:

Hur får jag NER värdet på fonderna?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Markus

ställde för sedan frågan: Hur får jag NER värdet på fonderna?

Hej. En lite udda fråga kanske. Är okunnig på fonder och önskar få ner värdet på en privat IPS-pension jag har hos Nordea. Ligger nu ca 500 kr över gränsen för att få ta ut dessa pengar. Någon som har ett konkret tips?

Sedan 2016 får man ta ut privat IPS om värdet inte överstiger ett prisbasbelopp, f.n 45 500.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ja, det frågan stack ut lite. Önskar du få ner värdet blir det lite spekulation men du skulle exempelvis kunna vikta över till mer räntor. De tenderar inte öka lika mycket som aktier och nu i det låga ränteläget har de inte gått särskilt bra senaste tiden. Svårt att ge ett konkret svar men hoppas det löser sig, trist att det ska vara svårt att ta ut och att du dessutom är så nära gränsen!

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-28 klockan 06:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.