Hur får jag pengarna att växa?
Sök:

Hur får jag pengarna att växa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ditte

Den här artikeln publicerades 2017-08-27 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur får jag pengarna att växa?

Jag har pengar på mitt vanliga konto. Nu vill jag gärna spara till semester eller bil och vad är då det mest fördelaktiga sättet att spara sina pengar på?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

När tänkte du köpa bilen eller åka på semester?

Tidsaspekten är nämligen avgörande för hur mycket avkastning du kan tänkas att få och risken som är behäftad med den. Planerar du att åka på semester eller köpa en bil inom den närmsta tiden skulle jag rekommendera dig att placera pengarna i ett bankkonto med insättningsgaranti som ger dig högre ränta än våra storbanker. Börsen kommer alltid att vara skakig och du riskerar att förlora mycket om du går in i börsen nu och t ex planerar att ta ut pengarna efter, säg, 3-5 år, för att köpa en bil.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-27 klockan 10:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.