Hur fördelar jag ett litet månadssparande på 10% räntefond och 90% aktiefond?
Sök:

Hur fördelar jag ett litet månadssparande på 10% räntefond och 90% aktiefond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Frida

ställde för sedan frågan: Hur fördelar jag ett litet månadssparande på 10% räntefond och 90% aktiefond?

hej,

jag förstår inte riktigt hur jag ska fördela pengarna jag sparar i 10% ränta och 90% aktier.

säg att man sparar 300:- i månaden i ett långsiktigt(minst 20 år)barnsparande och vill ha 1 eller två passiva globala indexfonder och sen en fond med korta räntefonder. Varje fond har ett minimum köp krav på 100:- och man inte har ett startkapital utan bara börjar med månadsparandet. Som jag förstå det får man köpa alla tre fondera för 100:-/st, om man har 300:-/månad. Men då har man ju två tredjedelar aktier och en räntor…

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Spara på ett buffertkonto och sedan köper du dina fonder var tredje månad. Alternativ delar du upp sparandet så att du första månaden köper 100 kr räntefond och 200 kr aktiefond. Andra och tredje månaden köper du 300 kr aktiefond. Sedan börjar du om på nytt. Efter 3 månader har du sparat 100 kr i räntefond och 800 kr i aktiefond, vilket nästan blir 90/10 portfölj . Förresten behöver du inte två globala indexfonder, de investerar i samma bolag ändå.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Enkelt. 90% Global indexfond. 10% räntefölnd. Smidigt utan krångel. Mvh.jacke77

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jacke77

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lysa accepterar 200kr som minsta månadsbelopp

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-29 klockan 09:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.