Hur förvalta större summa pengar
Sök:

Hur förvalta större summa pengar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann Tove

ställde för sedan frågan: Hur förvalta större summa pengar

Hej har nyligen sålt min bostadsrätt och flyttar till min sambos hus, och det är ej aktuellt att bli delägare där. Den tidigare ekonomiska tryggheten som låg parkerad i bostadsinvesteringen styr jag nu över själv och det känns lite läskigt. Jag sitter ju inte i egen bostad och investerar utan den stora summan på banken är nu ekonomiskt mitt allt. Har fyllt 50 och arbetsinkomsterna räcker gott till försörjningen. Har läst om de fyra bufferthinkarna och undrar om det vore ett sätt att placera pengarna på, det blir ju mycket som ska placeras på en gång.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ann!

Vad tror du är tanken med pengarna? Att inom en snar framtid investera dom i en bostad tillsammans eller investera dessa långsiktigt mot pensionen?

Det är nog frågan du får ställa dig innan du investerar något.

Om svaret är att du kommer vilja investera dessa i en bostad inom 1-3 år så skulle jag ha lagt dom på ett sparkonto med ränta.

Däremot om du väljer att investera dom långsiktigt så rekommenderar jag, utöver ”Fyra Hinkar Strategin” dessa artiklar på denna bloggen:

Återkom gärna med fler frågor om något dyker upp!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar, ska läsa artiklarna och processa vidare … mvh Ann

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Ann Tove

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-14 klockan 21:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.